Het nationale register voor het vastleggen van fietseigendom

Afspraak plannen
Consument web-app
Velopass NFC chip

Jaarlijks worden er tienduizenden fietsen gevonden waarvan niemand de eigenaar kan terug herleiden. Wanneer je fiets eigenaarschap registreert op basis van het framenummer kan een organisatie of persoon de fiets naar de eigenaar terug herleiden. Velopass faciliteert deze fietsregistratie, maar ook de communicatie tussen fietser en vinder. Door elke fiets uit te rusten met een Velopass sticker met geïntegreerde NFC chip wordt de fiets scanbaar wat het gebruiksgemak verhoogt binnen het platform.

Opdrachtgever

Velopass

Omschrijving

Fiets registratie platform tegen fiets diefstal

Diensten

UI design, Illustraties, Animaties, Branding, Front-end web development, Back-end web development

Het inloggen voor fietsers zo gemakkelijk mogelijk maken, dat was het doel. In overleg met de klant hebben gekozen voor een web-app. Web-apps zijn via de browser benaderbaar en hoeven niet geïnstalleerd te worden, hierdoor houden we de drempel tot intreding binnen het platform laag. Wanneer een fietser zijn fiets verliest wil hij/zij zo spoedig mogelijk toegang kunnen krijgen tot het Velopass account om de fiets als verloren te melden. Hierdoor hebben we gekozen voor een wachtwoord-loze (passwordless) inlog en registratie methode via het Auth0 authenticatie systeem.
0 min

Registratie tijd per fiets per PRO

0

Fiets registraties per PRO per dag

0 %

Conversie tot registratie fietser

DatabaseDatabaseDatabase

Elk onderdeel van de back-end heeft zijn eigen microservice gekregen binnen het systeem. Gebruikersdata en fietsdata zijn bijvoorbeeld opgesplitst in aparte micro services. Deze microservices worden alleen aangeroepen wanneer een actie van de gebruiker binnen het systeem daarom vraagt.

Deze server architectuur werkt kostenbesparend omdat elke microservice zijn eigen server kan krijgen welke qua capaciteit op- en afgeschaald kan naar het gebruik hiervan. Daarnaast is het makkelijker voor ontwikkelaars omdat ze zich kunnen beperken tot een bepaald domein bij het werken aan het systeem en zo elkaar niet voor de voeten lopen.

Ontdek meer projecten

Bekijk al het werk
Velopass PRO

Velopass PRO

Bekijk case
Aanbouw Configurator

Aanbouw Configurator

Bekijk case
Stalen Deuren Configurator

Stalen Deuren Configurator

Bekijk case
Wij doen er alles aan om uw klant een onvergetelijke ervaring te geven
Afspraak plannen